Forventninger voksenlivet ikke har innfridd

Av og til føler jeg meg litt snytt som voksen.

Jeg er vokst opp med en mørk grusvei inne mellom trærne som adkomst til huset. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gått den veien som barn med hjertet i halsen. Først nynnende i et forsøk på å si til meg selv at dette ikke er skummelt, og for at det ikke skal være så stille. Så brått musestille når jeg blir var hvor høy min egen lille stemme blir i mørket, og – var ikke dét en lyd?! Lynkjapt blikk over begge skuldere. Bråstopp. Rooolig, pust roolig, det er bare trærne som rører seg i vinden, det er bare mørket, det er ikke farlig. Begynne å gå sakte og så stille som mulig. Men tenk om det er noe inne i mørket, noe som bare venter på at jeg skal gå forbi så det kan – noe skummelt?? Inntil det ikke lenger var mulig å holde seg i skinnet, frykten tok overhånd og det bare var å beine hjem så fort bena bar en.

Hver gang jeg måtte beinfly hjem med pulsen dundrende i ørene tenkte jeg med meg selv «åh, som jeg gleder meg til jeg blir voksen, voksne er ikke redde for mørket!»

Jeg tror advendtsstaken min befinner seg i kjellerboden. Og jeg, voksne mennesket, kan ikke for mitt bare liv tvinge meg selv ned dit. Det blir lilla lys i fire blanke shotglass i år.

Pokker. Æ e blitt snytt for en voksen-egenskap.  

I'm not afraid... by GunnarFreyr.

 

 

 

 

 

 

 

Bilde fra Flickr av Gunnar Freyr

Og i tillegg; siden voksne ikke – slik jeg trodde – automatisk holder det ryddig rundt seg og aldri må rydde rommet sitt, synes jeg det er på tide at Fremtiden begynner å levere snart også.

 

Reklamer

Om Beate Sørum

Beate started b.bold in 2014, after having worked for the Norwegian Cancer Society for 6 years. Beate is a strategist with a knack for asking the right questions and piecing the puzzles together. She's a digital fundraiser, with a speciality in interaction design, digital strategy and writing. Beate’s passion in life is a well designed donation forms. She loves finding the right words for good fundraising copy. Beate is known for sharing her knowledge generously, and she’s an internationally acclaimed keynote speaker, who has appeared at conferences large and small all over the world. Beate cares deeply about social justice causes, the fight for diversity and equality - and unlike the other two b.bold-partners, she has no artistic capabilities whatsoever.
Dette innlegget ble publisert i Stort og smått og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Forventninger voksenlivet ikke har innfridd

 1. Mari Moxnes sier:

  Jaaa. det er som vi går fire år tilbake i tid, da vi bodde i bofelleskap på løkka, og tydde til adventslys i Shot-glass:) MEN, en ting er sikkert, jul DET blir det unansett stake eller ikke:)

 2. Beate Sørum sier:

  jepp, det e akkurat som det. Bare atte no i stedet for å tenk «haha – så kollektiv med lys i shotglass:D» så tenke æ «åh, enn den fine adventsstaken med kanelstenger å aillt som æ har som bare står i kjellern:(«. Men JUL bli det uansett ja, bare å fyll på med nissa i stedet:P

 3. annesofie23 sier:

  Hoff … Grøsser ved tanken på kjeller&loft. Jeg er kjempeglad i år, for julepynten er ikke ryddet bort! Den har ligget stuet i et rotete hjørne. Kjempeenkelt å plukke fram. 🙂

 4. Beate Sørum sier:

  Jeg trodde heller ikke jeg hadde ryddet den bort – men så var den ikke i den esken jeg trodde den var..så da er’n vel i kjellern da:-/

Er du enig? Har du spørsmål? Jeg vil gjerne høre hva DU tenker!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s