«Everything on the Internet is accelerated direct marketing»

I love internet

Internett ❤ |bilde fra flickr.com/codiceinternet

Overskriften er et sitat jeg kom over på twitter for en måneds tid siden. Sitatet oppsummerer i grunn hele poenget i denne bloggposten. Jeg har selvsagt likevel tenkt å greie ut i det vide og det brede:) Denne bloggposten henger noe sammen med de to jeg tidligere har skrevet om online fundraising (del 1 og del 2), men kan fint leses uavhengig. Prinsippet gjelder også vel så mye for alle andre som ønsker å nå mål (annet enn fundraising) gjennom bruk av materiell publisert på interenett. 

Jeg hører ofte, spesielt i sammenheng med fundraising på nett, setningen «ingen har helt funnet nøkkelen til det enda». Først gjaldt det innsamling gjennom egne nettsider, så kom Facebook: «Det er kjempestort potensiale for å selge / samle inn penger / få kunder her, men vi har ikke funnet ut hvordan enda.» Og så videre. Det virker ikke som om noen samler inn særlig mye penger på nett – sammenlignet med offline – med unntak av katastrofesituasjoner hvor folk bestemmer seg for å gi og deretter velger enkleste løsning; donere over nett. Så, hvorfor er det så vanskelig å få til?

Needle? Haystack!

Needle? Haystack! Bilde fra Flickr.com/ansik

Vel – min tese er at man rett og slett må slutte og lete etter den berømte nøkkelen i høystakken. Det finnes ingen hemmelig kode som plutselig får folk til å gi masse penger over internett. Lykken ligger ikke i en ekstra fancy kampanjeside. Svaret er ikke å finne i en ny, flott Facebook-applikasjon. Det betyr selvsagt ikke at du ikke skal gjøre ovennevnte – det er likevel viktig, for oppmerksomhet og trafikk blant annet. Men det er ikke dét som vil gjøre at du får solgt mer / bygd merkevaren / samlet inn mer penger. Historier selger. Mennesker selger. Bilder selger. Keep it simple selger. Akkurat som før.

La oss returnere igjen til overskriften: «Everything on the internet is accelerated direct marketing». Jeg tror at mange hadde tjent mye på å gå litt tilbake til en del gode, gamle direkte-markedsføringsteknikker man lærte på skolen før alt detta Iiinternettet. I oppspillelsen over at internett er the new loud, glemmer mange viktigheten av gamle kunster og årevis av forskning på forbrukeradferd og hva som faktisk virker av markedsføring. Mye kan, og bør, med fordel brukes på nett også.

Det ER enormt potensiale i å samle inn penger på nett – men tenk deg om: hvor mange ganger blir du egentlig spurt om å donere på nett? Får du en konvolutt i posten fra en veldedig organisasjon kan du være sikker på at det ligger en giro i konvolutten, og at brevet avsluttes med en direkte «call to action» – spørsmål om å gi / kjøpe. Leser du en nett-artikkel som berører deg sterkt, så finner du som regel i beste fall et banner du kan klikke på for å gi, men sjelden er teksten som berørte deg knyttet sammen med et spørsmål om å gi. Som regel må man inn på et helt annet sted i nettsidene for å finne donasjonsmulighetene – en seksjon som snakker om alt annet enn det emosjonelle du akkurat har opplevd. Og plutselig har øyeblikket passert og du ble distrahert og så lar du like gjerne være. Internett er øyeblikkets arena. Og den som ikke spør, får ikke.

"There is no patience on the internet!

Øyeblikkets arena | bilde fra flickr.com/will-lion

Reklamer

Om Beate Sørum

Beate started b.bold in 2014, after having worked for the Norwegian Cancer Society for 6 years. Beate is a strategist with a knack for asking the right questions and piecing the puzzles together. She's a digital fundraiser, with a speciality in interaction design, digital strategy and writing. Beate’s passion in life is a well designed donation forms. She loves finding the right words for good fundraising copy. Beate is known for sharing her knowledge generously, and she’s an internationally acclaimed keynote speaker, who has appeared at conferences large and small all over the world. Beate cares deeply about social justice causes, the fight for diversity and equality - and unlike the other two b.bold-partners, she has no artistic capabilities whatsoever.
Dette innlegget ble publisert i Fundraising, Markedsføring, Sosiale medier og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til «Everything on the Internet is accelerated direct marketing»

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention “Everything on the Internet is accelerated direct marketing” | Beate tenker høyt -- Topsy.com

Er du enig? Har du spørsmål? Jeg vil gjerne høre hva DU tenker!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s