Rosa sløyfe – så mye mer enn en innsamlingsaksjon

*Navn i denne posten er anonymisert av hensyn til de det gjelder*

Vi som jobber med fundraising i Kreftforeningen får mange påminnelser gjennom året om hva det er vi faktisk jobber for. Vi får kreftsaken tett og nært inn på livet når vi møter de personlige historiene. I oktober under Rosa sløyfe-aksjonen møter vi mange historier om hvordan kreft rammer enkeltmennesket og deres nære. Da møter vi mange av enkeltskjebnene som gjemmer seg bak statistikkene vi vanligvis forholder oss til. Jeg vil gjerne dele to av historiene som har rørt meg mest i år.

Hver oktober har vi i forbindelse med Rosa sløyfe-aksjonen utstillinger av BH’er for å symbolisere brystkreft-saken. Disse BH’ene sendes inn til oss fra folk rundt om i hele landet, fra kvinner som rydder ut av undertøysskuffen sin og sender oss sine gamle for farging og opphenging. Og av og til kommer det inn noen konvolutter med et helt spesielt innhold og en helt spesiell historie som virkelig får oss til å stoppe opp.

I år var det spesielt to historier som fikk meg til å brenne om mulig enda mer for saken vi jobber for. I en vanlig hvit konvolutt mottok vi en pen, rød blonde-BH. På denne lå en liten gul lapp med en håndskrevet beskjed: «Denne tilhørte min elskede Ida som kreften tok i fra meg for to år siden. Med vennlig hilsen Arne Hansen». Man kunne nærmest kjenne nærværet av BH’ens siste eier. Når jeg tenker på hva denne BH’en representerer for han som har sendt den til oss – et helt liv veltet om – så skjønner jeg virkelig hva som ligger i det at Rosa sløyfe er en solidaritetsaksjon.

Dagen etter fikk vi en stor konvolutt, full av BH’er. Ved den lå et to-sidig håndskrevet brev fra en ung kvinne tidlig i 30-årene. «Her har dere alle mine BH’er. Jeg trenger dem ikke lenger». Denne ene setningen fra en kvinne på omtrent min egen alder, traff meg midt i hjertet. Få dager tidligere hadde hun vært nødt til å ta en abort for å ha sjangs til å bli frisk. Hun skulle fjerne det venstre brystet en uke etter at dette brevet ble skrevet.

Disse to historiene symboliserer for meg, mer enn noen annet, hva Rosa sløyfe handler om – å vise støtte til de som er rammet av sykdommen. Så i hele oktober bærer jeg den rosa sløyfen på brystet, til minne om enkeltskjebnene, og til inntekt for forskningen som utgjør forskjellen på liv og død for mange. Til ære for disse to skjebnene som traff meg i år, og for alle andre som dem.

Jeg synes du skal gjøre det samme.

Den rosa sløyfen kan du kjøpe her.

Kjøp en rosa sløyfe

P.S.: Har du en blogg eller en nettside? Du kan vise støtte til aksjonen gjennom å ha en sløyfe eller et banner på siden din, gå til http://bit.ly/blogg-banner for å hente koden.

Reklamer

Om Beate Sørum

Beate started b.bold in 2014, after having worked for the Norwegian Cancer Society for 6 years. Beate is a strategist with a knack for asking the right questions and piecing the puzzles together. She's a digital fundraiser, with a speciality in interaction design, digital strategy and writing. Beate’s passion in life is a well designed donation forms. She loves finding the right words for good fundraising copy. Beate is known for sharing her knowledge generously, and she’s an internationally acclaimed keynote speaker, who has appeared at conferences large and small all over the world. Beate cares deeply about social justice causes, the fight for diversity and equality - and unlike the other two b.bold-partners, she has no artistic capabilities whatsoever.
Dette innlegget ble publisert i Kreftforeningen, Stort og smått og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Rosa sløyfe – så mye mer enn en innsamlingsaksjon

 1. Lise sier:

  Det er ikke ofte jeg gråter på jobben, men nå sitter jeg altså her og snufser. Ble veldig berørt av dette innlegget. Det er slike skjebner som treffer meg rett i hjertet og tankene mine går til alle som har opplevd lingnede ting og familien rundt.

  Min dypeste medfølelse til alle som er berørt av dette.

  Håper det ikke gjør noe at jeg deler denne artikkelen på bloggen min med ditt navn som forfatter selvfølgelig.

 2. Lise sier:

  Supert Beate 🙂

  Da gjøre jeg det senere i kveld.

Er du enig? Har du spørsmål? Jeg vil gjerne høre hva DU tenker!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s